У ЗСУ попередньо ідентифікували особу військового, якого російські окупанти розстріляли за слова «Слава Україні!», повідомили в 30-й окремій механізованій бригаді імені князя Костянтина Острозького.

За попередніми даними, це Тимофій Шадура, воїн 30-ї ОМБР. Він вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023-го, після бойових дій у районі Бахмута.

Наразі тіло військовослужбовця перебуває на тимчасово окупованій території України. Остаточно підтвердити його особу зможуть після повернення тіла й проведення відповідних експертиз.

UPD: СБУ 12 березня спростували цю інформацію і підтвердили, що імʼя загиблого військового – Олександр Мацієвський. Він був снайпером 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТРО Чернігівської області.

Мацієвського призвали на службу в березні 2022-го, з кінця грудня він вважався зниклим безвісти. За даними СБУ, його розстріляли 30 грудня 2022 року, тіло загиблого військового повернули додому в лютому 2023-го.

UPD: Пізніше у МЗС Молдови заявили, що Мацієвський також мав громадянство Молдови.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Генеральна прокуратура вже розпочала розслідування за фактом розстрілу беззбройного українця, ймовірно, російськими військовими. Це сталося після того, як у соцмережах опублікували відео, на якому українського військовополоненого страчують після фрази «Слава Україні».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі