SpaceX здійснила тестовий політ у космос надпотужну ракетну систему "Starship", повідомляють у компанії.

Запускали систему за допомогою надважкої ракети в Техасі. Starship розроблений для польоту на Марс і здатний перевозити до 100 людей. «Цей політ зробить її найбільшою й найпотужнішою ракетною системою, коли-небудь запущеною людством», – пише ЕП.

Космічний корабель SpaceX "Starship" запустили без проблем, пише "The Verge". Це перший успішний суборбітальний запуск найпотужнішої ракети у світі. Проте ракету підірвали за три хвилини після запуску, оскільки вимкнулися кілька двигунів.

Згодом у SpaceX наголосили, що й надалі працюватимуть над успішним запуском ракетної системи "Starship".

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку грудня 2020 року тестову модель "Starship" уперше запустили на значну висоту, але вона розбилася під час посадки. Ситуація повторилася і з наступним прототипом космічного корабля в лютому 2021 року, а в березні "Starship" успішно приземлився, але вибухнув за кілька хвилин. У серпні 2021 року компанія оновила двигун на ракеті-носії "Super Heavy".

На 2022 рік Ілон Маск анонсував «десятки запусків» космічного корабля "Starship". Засновник SpaceX упевнений, що людина висадиться на Марс у найближчі шість років, а за сприятливих обставинах – навіть за чотири.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі