У місті Ізмаїл в Одеській області заборонили прокат електросамокатів, ідеться в рішенні виконкому Ізмаїльської міської ради.

На території міста заборонили використовувати «легкі персональні електричні транспортні засоби» й «низькошвидкісні легкі електричні транспортні засоби», які надають на умовах прокату.

Власникам прокатних електричних самокатів заборонили розміщувати їх на міських територіях загального користування.

Поліції доручили «негайно вживати заходів щодо припинення порушень», а комунальникам дозволили вилучати прокатні самокати, якщо їх виявлять на території міста.

Власники електросамокатів зможуть забрати свою техніку після того, як оплатять витрати на транспортування й зберігання вилучених транспортних засобів.

За інформацією «Бесарабія інформ», лише 10 квітня в Ізмаїлі запрацював прокат електросамокатів компанії Jet.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2023-го електросамокати й моноколеса визнали транспортними засобами, увівши поняття «легкі персональні електричні транспортні засоби». Згідно з новим законом, легким електротранспортом буде вважатися той, який має потужність двигуна до 1000 Ватт і максимальну конструктивну швидкість руху до 25 км/год. Якщо ці параметри будуть вищими, то це вже «низькошвидкісний електричний транспорт». Тобто до легкого персонального транспорту будуть належати електросамокати, електровелосипеди, гіроборди, моноколеса.


У Парижі містяни проголосували за заборону прокату електросамокатів. Це рішення підтримали 90% людей, які взяли участь в опитуванні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі