Офіс міських проєктів «Урбанина» випустив довідник «Рекомендації з відбудови Ірпеня». Там зібрали рекомендації щодо короткострокового і довгострокового відновлення міста.

Зокрема, пропонують відмовитися від надміру висотної забудови (16 і більше поверхів), розвивати інфраструктуру для паркування, а також працювати над енергоефективністю будинків.

Для цього пропонують розвивати принцип «15-хвилинного міста», коли будь-які міські сервіси й локації розташовані в пішій доступності. «Урбанина» відзначає потенціал Ірпеня як екологічного міста і пропонує розвивати місто довкола пʼяти децентралізованих зон, які поділили за географічним принципом.

За основу взяли напрацювання «Довідника з відбудови міст». «Рекомендації з відбудови Ірпеня» можна завантажити й прочитати в електронному форматі за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Збитки інфраструктури Ірпеня від повномасштабної війни становлять понад 900 мільйонів доларів, згідно з підрахунками KSE Institute та Rebuildua. За час окупації в Ірпені пошкоджено майже половину споруд – 10,5 тисяч будівель, з яких 2501 повністю або сильно зруйнована.


Наприкінці березня 2023-го «Урбанина» запустила передпродаж на на друковану версію «Довідника з відбудови міст». На 400 сторінках довідника зібрали «найкращі світові практики» зі створення комфортних міст, зокрема типові рішення з проєктування вулиць, впорядкування будинків і планування подвірʼїв.

Роботу на довідником завершили у вересні 2022 року. Для створення книги залучили близько 50 експертів. Першу частину довідника, у якій ідеться про велоінфраструктуру, представили в червні 2022 року, а другу частину – в липні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: «Урбанина»