Збитки, завдані Бучі за місяць окупації російськими військами, експерти оцінюють у 5,2 мільярда гривень, повідомляє Kyiv School of Economics.

Пошкоджено 2 514 будівель – це трохи більше за 12% від кількості всіх будівель міста, підрахували в Rebuildua. Із них 305 зруйновані вщент.

Майже 90% пошкоджених будівель – це житловий фонд Бучі. Зокрема, через ураження багатоповерхівок (122), приватних будинків (860) і таунхаусів (149) постраждали майже 29 тисяч містян.

Пошкодження приватного будинку в Бучі

Серйозної шкоди завдали й промисловості, соціальній інфраструктурі, а також житлово-комунальному господарству. Через сильне пошкодження енергетичної підстанції місто зазнало збитків на суму близьку до 17,7 мільйонів доларів.

Росіяни зруйнували 26 закладів освіти, один спортивний заклад, а також п’ять культурних і релігійних об’єктів.

Оцінкою збитків займається KSE Institute за підтримки проєкту Rebuildua, який відстежує пошкодження українських міст за допомогою дронів.


Нещодавно експерти також оцінили й збитки, завдані Ірпеню – вони становлять 25,3 мільярда гривень.

Обсяг збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури, за оцінками KSE Institute, становить щонайменше 95,5 мільярда доларів (понад 2,6 трільйона гривень).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Rebuildua