У Львові демонтували храм-самобуд УПЦ МП, це був останній осередок московського патріархату в місті, повідомляє міський голова Андрій Садовий.

Це будівля в житловому масиві Сихів, на вулиці Пекарській. Приміщення офіційно перейшло в користування Першого медичного обʼєднання Львова. Надалі там планують розвивати локацію реабілітації для військових.

Монастир ПЦУ, який розташований на ділянці, продовжить своє служіння.

Залишки речей священників УПЦ МП після демонтажу храму-самобуду. Фото: Андрій Садовий

Крім того, храм на вулиці Бобанича тепер використовуватиме релігійна громада ПЦУ, а парафія на Антоновича припинила богослужіння після того, як власниця приміщення розірвала угоду з московським патріархатом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


1 грудня 2022-го РНБО доручила Держслужбі з етнополітики та свободи совісті провести експертизу статуту про управління УПЦ на наявність зв’язку з Московським патріархатом. Також РНБО доручила винести на розгляд уряду законопроєкт про те, що в Україні не можуть діяти релігійні організації з центрами впливу в Росії. Санкції ввели проти десяти діячів УПЦ МП, зокрема діячів Києво-Печерської лаври. Згодом СБУ провела обшуки в лаврі, вилучила гроші й російську літературу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Андрій Садовий