У Львові оголосили результати архітектурного конкурсу на найкращий проєкт будівлі крематорію, повідомляє Львівська міська рада.

Його хочуть побудувати на території Голосківського цвинтаря.

У конкурсі перемогла команда архітекторів із Маріуполя, які зараз працюють в Берліні — Заботін Павло, Копейкіна Любов, Копейкін Віктор та Кобець Олена.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, у проєкті автори акцентують «на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання».


У квітні 2021 року Львівська міська рада не підтримала рішення про будівництво крематорію на території Голосківського цвинтаря. Замість цього планували розширити Голосківське та Сихівське кладовища, вирубавши 26 гектарів лісу.

У травні мер Львова Андрій Садовий заявив, що крематорій у місті буде. Тоді міський голова закликав підписувати петицію за будівництво крематорію до 2025 року, яка набрала потрібну кількість голосів. Це значить, що її мають депутати міськради.

Як зазначає Суспільне, керівниця бюджетної комісії Наталія Шелестак повідомила, що депутати не знають реальної вартості будівництва та термінів реалізації такого проєкту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: Андрій Садовий