На Київщині планують відновити 150 житлових будинків до кінця 2023 року, повідомили в Київській ОВА. 

Відновлювати планують спільно з «Фондом енергоефективності». Ідеться про багатоквартирні будинки, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії. Перші чотири будинки вже відновили в Ірпені за програмою «ВідновиДІМ».

До участі в програмі залучають ті будинки, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Програма надає фінансування на заміну або ремонт віконних блоків і блоків балконних дверей, зовнішніх дверей, ремонт пошкоджень фасадів і покриття будівлі, обладнання дахових котелень й інженерних мереж.

Отримані кошти ОСББ може використати як для будівельних робіт, так і для придбання матеріалів й обладнання, необхідних для їх виконання.

Як ОСББ може отримати гроші на відновлення будинку, ми розповідати тут

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Пілотний проєкт програми Фонду енергоефективності «ВідновиДІМ» почали реалізовувати 21 листопада 2022 року. Він діяв на території Житомирської, Київської, Сумської й Чернігівської областей.


The Village Україна розповідали, що відбулося за рік із постраждалими будинками у Києві на Лобановського, Жилянській, Чорнобильській, а також із «Львівським кварталом». Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі