ОСББ пошкоджених багатоквартирних будинків у трьох громадах Київщини можуть отримати гранти на відновлення, повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Фінансує програму «ВідновиДІМ» Європейський союз. Учасниками можуть стати лише ОСББ у Бучанській, Бородянській та Макарівській громадах – і це важлива умова для подачі заявки, підкреслив Федорук. 

«Гранти стовідсоткові. Механізм швидкий — 70% коштів дають одразу, тож будівельники можуть швидко розпочати роботи», — написав міський голова Бучі.

Для того, щоб взяти участь в програмі, потрібно звернутися з відповідною заявою до Бучанської міської ради. Там фахівці проконсультують і допоможуть оформити всі необхідні документи.

Отримані кошти можна витратити на ремонт місць загального користування: покрівель, фасадів, віконних та балконних конструкцій, а також внутрішньобудинкових мереж.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Пілотний проєкт програми Фонду енергоефективності «ВідновиДІМ» почали реалізовувати 21 листопада 2022 року. Він діяв на території Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.


Український мікро- й малий бізнес з Київської, Чернігівської й Полтавської областей можуть взяти участь у грантовій програмі й отримати до 20 000 доларів на розвиток підприємства.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі