Цифровізована система реабілітації почне роботу навесні 2023 року, повідомляють у МОЗ.

За словами заступниці міністра охорони здоровʼя з цифрового розвитку Марії Карчевич, відповідний функціонал вже перебуває на завершальній стадії розробки.

Ця система стане частиною ЕСОЗ (електронної системи охорони здоровя). Цифровізація реабілітації означає, що пацієнтам більше не знадобиться роками збирати та зберігати паперові довідки про проходження реабілітації, коментують у МОЗ.

Крім того, нововведення має полегшити й структурувати роботу мультидисциплінарних реабілітаційних команд, бо всі фахівці зможуть відстежувати, як відбувається реабілітація пацієнта та за необхідності  оперативно корегувати індивідуальний реабілітаційний план.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Лікування й реабілітацію українських захисників і цивільних, які постраждали и від повномасштабного вторгнення Росії, має фінансувати держава. Ми розповідали, як ветеранам пройти безоплатну реабілітацію після травм.


У квітні в Україні відкриють дві клініки реабілітації і протезування – центр Superhumans у Львівській області та центр «Незламні» у Львові.


Український адвокат Масі Найєм і правозахисниця Любов Галан створили громадську організацію «Принцип», яка опікуватиметься правами військових. Крім того, «Принцип» разом із Мінцифри працюватиме над цифровізацією військово-лікарської комісії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі