Перша черга клініки протезування Superhumans Center, що у Львівській області, почне роботу 3 квітня, повідомляє голова ОВА Максим Козицький.

Для військових будуть доступні лабораторія з виготовлення й збирання протезів; департамент фізичної реабілітації; басейн для реабілітації й відділення психологічної підтримки. 

Усі послуги будуть безоплатними для тих українців, які постраждали від війни. Щоби стати в чергу на протезування, треба заповнити анкету.

Голова ОВА зазначив, що в клініці працюватимуть висококваліфіковані українські фахівці, які переймають досвід у медиків усього світу. У Superhumans кажуть, що прагнуть створити «комплексну екосистему», де пацієнт не блукає від закладу до закладу в пошуках відповідей, а має «єдине вікно рішень».

Перші пацієнти клініки протезування Superhumans

Клініка вже встановила біонічні протези руки від британської компанії Open Bionics двом українським воїнам.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про плани відкрити клініку Superhumans стало відомо наприкінці жовтня 2022 року. Центр будують на базі одного з медзакладів Львівщини. У МОЗ кажуть, що до роботи в центрі залучатимуть фахівців зі США і ЄС.


Також у квітні 2023 року у Львові планують відкрити центр реабілітації «Незламні». Ось перші візуалізації. 


Редакція The Village Україна розпитувала фахівців Першого медобʼєднання Львова про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі