У Львові відкриють сучасний корпус реабілітаційного центру «Незламні», повідомили у Львівській міській раді.

«Це 7 поверхів для реабілітації з моделями квартири й навіть магазину, щоб пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя», – підкреслили в ЛМР.

Щороку тут зможуть отримувати допомогу десять тисяч українців. Майбутній корпус реабілітації з’єднаний із головним корпусом лікарні Національного реабілітаційного центру «Незламні». Його планують відкрити у квітні 2023 року. 

У центрі встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою. Будується також басейн, створюють реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками, щоб прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати.

У планах також є обладнати ерготерапевтичну квартиру з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки, додають у міській раді.

Допомогу в реабілітаційному корпусі отримуватимуть пацієнти стаціонару, для них передбачено 54 ліжка на двох поверхах. Також передбачений денний стаціонар й амбулаторна допомога.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна детально розповідала про «Незламні», говорила з фахівцями Першого медобʼєднання Львова про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі