Колишні орендарі кінотеатру «Київ», ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ», хочуть знову подати до суду й повернутися до будівлі, повідомив юридичний представник директорки ТОВ Володимир Власенко виданню БЖ.

За його словами, ТОВ наразі формує новий, уже третій позов на КМДА до Господарського суду міста Києва. Юристи проводять аудит підприємства за 20 років і збирають інформацію. У центрі хочуть, щоб кінотеатр відновив роботу в такому самому форматі, як до 2019 року, коли київська влада розірвала договір оренди з ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ».

У 2021 році Господарський суд виніс рішення про повернення кінотеатру «Київ» у власність ТОВ, але згодом це рішення скасував судапеляційної інстанції. На думку юридичного представника директорки ТОВ, вони «неправильно обрали спосіб захисту», тож тепер домагатимуться поновлення договору «згідно з чинним законодавством».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кінотеатр «Київ», один із останніх історичних кінотеатрів у центрі міста, не працює уже більше трьох років. На початку 2019 року в орендарів приміщення, ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ», завершився термін оренди. Вони просили в КМДА його продовжити, але там відмовили. Директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич назвав ключовою проблемою питання вартості оренди приміщення.

У КМДА оголосили конкурс на нового орендатора приміщення кінотеатру. ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» відмовилися від участі в конкурсі, а пізніше подали позов на КМДА в Господарський суд Києва. На їхню думку, міська влада порушила право на першочергову опцію продовження оренди.

Тим часом конкурс, оголошений КМДА, виграє компанія «Сінема-Центр», яка розвиває мережу кінотеатрів Cinema Citi в Києві й Одесі. Здобувають перемогу завдяки пропозиції у 2 мільйони 119 тисяч гривень на місяць за оренду приміщення. Новий орендар «Сінема-Центр» підписує угоду з міською владою щодо оренди приміщення. Після цього, за словами представників Cinema Citi, вони впродовж місяця не могли отримати доступ до приміщення. У червні 2019 року кінотеатр припиняє роботу. The Village Україна детальніше пояснювали, що відбулося.


У березні 2022 року стало відомо, що кінотеатр «Київ» може відновити роботу, але спочатку там треба провести ремонт. Він належить до муніципальної мережі кінотеатрів «Київкінофільм», які в КМДА планують перетворити на «багатофункціональні культурні центри».


У червні 2022 року стало відомо, що київських посадовців, які нанесли кінотеатру «Київ» збитків у майже 22 мільйони гривень, судитимуть.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі