На Київщині на місцях зруйнованих будинків встановлять модульне житло від української компанії QHome. Проєкт реалізується Агентством ООН у справах біженців спільно з Київською ОВА.

У рамках проєкту встановлять 100 будинків. Першу партію буде надано найбільш постраждалим від війни громадам Бучанського району.

Будинок однієї з сімей у селі Ніжиловичі Бучанського району був повністю зруйнований внаслідок авіаудару російських військ. З тих пір родина винаймала житло в іншому місці. Згодом сім'я отримала збірний будинок та повернулася у свою громаду відновлювати своє постійне житло, зазначають у Київській ОВА.

Збірні будинки готові до експлуатації одразу після встановлення. Їхня площа – 25 квадратних метрів. Зокрема тут є піч на дровах, кондиціонер, холодильник, туалет і душ, кухня. Крім того, він обладнаний меблями – ліжками, столом та стільцями.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Villаge Україна побували в Макарові, де познайомилися з сім’ями, що живуть у перших трьох модульних будинках для людей, які втратили житло внаслідок російської агресії й вимушені були покинути свій дім. Читайте матеріал за посиланням

Редакторка The Village Україна Ірина Виговська поговорила із керівницею компанії-виробника модульних будинків Tera Monada Марією Шиян та її командою про внутрішню міграцію, проблеми переселенців, відчуття дому й труднощі, які стоять перед проєктом. Матеріал тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі