Платформа онлайн-освіти Prometheus запускає чотири безоплатні психологічні курси у співпраці з ГО «Ла Страда-Україна‎», Українським католицьким університетом і психологами-практиками.

На курси вже можна реєструватися. Які саме це курси:

 «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, і професійно надавати допомогу постраждалим: керівництво для фахівців і фахівчинь‎».

Кажуть, що це курс буде корисним представникам Нацполіції, прокуратури, судів, тим, хто надає безоплатну правову допомогу, підрозділам місцевих цивільних і військових адміністрацій, органам місцевого самоврядування, спеціалізованим гуманітарним і громадським організаціям.

 «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, і надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен і кожна‎».

Це перший україномовний курс, що базується на міжнародних стандартах і поєднує в собі теоретичну базу й практичні компоненти з питань протидії сексуальному насильству, розповідають Prometheus.

Цей курс може бути корисним особам, які постраждали від насильства, волонтерам, журналістам, представникам громадських організацій.

 «Травматичний досвід і ПТСР: інструментарій для психотерапевта‎»

Лектори розкажуть про основні психотерапевтичні підходи до роботи з клієнтами з таким досвідом і розглянуть доказові методи консультування. Курс спрямований передусім на психотерапевтів і тих, хто планує працювати з травматичним досвідом.

 «Як адаптуватися на новому місці? Курс психологічної реінтеграції ВПО‎»

Фахівці розповідатимуть, як переселенцям адаптуватися до ситуації, знайти нову роботу, знизити внутрішню тривогу й на яку допомогу громади можна розраховувати. Курс може бути корисним не лише для ВПО, а також для представників ГО, волонтерських, державних і місцевих установ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також Prometheus разом із The Linux Foundation запустив три безоплатні ІТ-курси для українців.


The Village Україна спілкувалися з віцепрезиденткою і юристкою організації ГО «Ла Страда-Україна‎» про те, якими можуть бути сексуальні воєнні злочини, як їх фіксувати й куди звертатися постраждалим.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі