Prometheus разом із The Linux Foundation запускає три безплатні ІТ-курси для українців. 

В опитуванні Prometheus за 2022 рік ці курси були лідерами серед тем, які українці хотіли б побачити на платформі. Вони покликані допомогти людям, які хочуть працювати в IT-сфері, пише «УП.Життя».

Це будуть курси «Основи Linux», «Git для розподіленої розробки програмного забезпечення», «Основи Kubernetes». Усі курси перекладуть українською мовою. Розповідаємо про них детальніше.

«Основи Linux»

Курс допоможе опанувати різні інструменти й методи, які зазвичай використовують системні адміністратори й кінцеві користувачі Linux для виконання повсякденної роботи в середовищі Linux.

Він призначений для користувачів, які мають обмежений досвід роботи з Linux або взагалі не мали його незалежно від того, чи працюють вони в індивідуальному середовищі, чи в середовищі підприємства.

Курс триває 14 тижнів і розпочинається 20 лютого 2023 року. Зареєструватися можна тут.

«Git для розподіленої розробки програмного забезпечення»

Курс призначений для користувачів компʼютерів, які мають малий досвід роботи в середовищі спільної розроблення або взагалі не мають досвіду користування Git'ом.

На курсі розповідатимуть про те, що таке Git і як його встановити. Покажуть, як ініціалізувати репозиторій, вносити до нього зміни, робити його доступним для інших, а також отримувати й використовувати зміни, зроблені іншими людьми. Курс навчить вас знаходити помилки у вашій і чужій роботі, а також як повернутися до робочої копії, щоб швидко ідентифікувати зміну, яка спричинила помилку, а також з іншими основними процедурами Git'а, як-от клонування, розгалуження, внесення комітів, отримання різниць, злиття й перебазування. 

Курс триває 14 тижнів і розпочинається 23 лютого 2023 року. Зареєструватися можна за посиланням.

«Основи Kubernetes»

На курсі будуть обговорювати базові концепції Kubernetes, говорити про архітектуру системи, проблеми, які вона вирішує, і модель, яку вона використовує для роботи з розгортанням і масштабуванням контейнерів.

Загалом курс пропонує вступ до Kubernetes і містить технічні інструкції щодо розгортання автономних і багаторівневих застосунків. Водночас дізнаєтеся про ConfigMaps і Secrets, а також про те, як використовувати Ingress.

Курс також триває 14 тижнів, початок – 28 лютого 2023 року. Реєструйтеся за посиланням

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мінцифри й освітня платформа Prometheus розробили безоплатний курс про створення й розвиток стартапів.

На курсі розповідатимуть про юридичні, маркетингові, продуктові й фінансові основи стартапів; ви отримаєте доступ до лекцій, практичних завдань і кейсів, фідбек щодо власних проєктів від практиків курсу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі