Винний бар Pure & Naive й етнографічний візуальний щоденник Ukrainian Folks запускають проєкт «Наше» з дослідження української культури й гастрономії.

Зокрема, у закладі запустять попап-маркет із виробами від українських ремісників і переосмислять меню. Усі кошти від продажів у межах проєкту направлять на реновацію будинку-майстерні художників-модерністів Ади Рибачук і Володимира Мельниченка в Києві.

Маркет починає роботу з 14 лютого, наразі там представлена автентична кераміка від Meraki Objects, колекція української поезії, символи-квіти від флористки Олександри Арсалані (Mutabor Mutabor) і листівки від Ukrainian Folks. Щотижня маркет поповнюватимуть новими виробами від українських ремісників і з приватних колекцій.

Меню Pure & Naive доповнять стравами з різних регіонів України, а також спеціальною добіркою українського вина від локальних виробників.

У межах проєкту проводитимуть також дегустації, «гастрономічні експерименти», експедиції, працюватимуть з етнографічними й мистецькими архівами, кажуть організатори. За дослідженням можна буде слідкувати в соціальних мережах Pure & Naive та Ukrainian Folks.

У проєкту немає визначених термінів, однак під час нього планують зібрати мільйон гривень на підтримку архівів і реновацію будинку-майстерні українських художників-монументалістів Ади Рибачук і Володимира Мельниченка, що на вулиці Малопідвальній у Києві.

Візуалізація: АРВМ

Реновацією майстерні і її перетворенням на артпростір займається Фонд збереження культурної спадщини Ади Рибачук і Володимира Мельниченка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Володимир Мельніченко й Ада Рибачук – українські художники, які, зокрема, разом працювали над серією панно в київських Палаці дітей та юнацтва й Центральному автовокзалі, а також створили Парк пам’яті на Байковому цвинтарі. Редакція The Village Україна спілкувалася з Володимиром Мельниченком про те, як пара працювала над низкою знакових київських локацій: Палацом дітей та юнацтва, Центральним автовокзалом і меморіальним комплексом «Биківнянські могили».


Заклад Pure & Naive відкрили у 2020-му на вулиці Івана Франка, неподалік Золотих воріт. Формат об’єднує винний бар, бістро й магазин вина. Заклад отримав офіційний статус «пункту незламності відповідального бізнесу». Тут гостям пропонують заряджати гаджети, а в разі блекауту є генератор, запас води й супутниковий інтернет.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі