Президент Володимир Зеленський підписав закон про створення бомбосховищ у новобудовах.

Згідно з ним, проєктна документація на будівництво обов’язково повинна містити розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту. У цьому розділі має бути передбачене будівництво захисних споруд цивільного захисту або споруд подвійного призначення (наприклад, підземні паркінги). 

Затверджувати містобудівну документацію за відсутності такого розділу заборонено, також споруду не можна буде ввести в експлуатацію без укриття.

Це стосується об’єктів будівництва, на яких постійно перебуватимуть понад 50 фізичних осіб або періодично перебуватимуть понад 100 фізичних осіб. Камбін може розширити перелік таких об’єктів.

Закон зобов'язує забудовників робити споруди цивільного захисту доступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові нові стандарти будівництва для житлових комплексів і не тільки ухвалили ще у травні. Згідно із ними, у всіх будівлях має бути підземний паркінг, частина якого буде облаштована для комфортного перебування упродовж тривалого періоду. Тобто там має бути обігрів, окремі санвузли, розкладні крісла, місце для зберігання харчів та резервуар для води. Крім того, паркінги повинні бути обладнані ліфтами, щоб туди могли спуститися люди з інвалідністю.

Ми також писали про те, які висновки в будівництві ми зробили після військового вторгнення росії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі