У Львові запроваджують нові принципи будівництва – тепер всі забудовники працюватимуть за стандартами посиленої безпеки, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

У всіх будівлях має бути підземний паркінг, частина якого буде облаштована для комфортного перебування упродовж тривалого періоду. Тобто там має бути обігрів, окремі санвузли, розкладні крісла, місце для зберігання харчів та резервуар для води. Крім того, паркінги повинні бути обладнані ліфтами, щоб туди могли спуститися люди з інвалідністю.

Нові стандарти стосуються не тільки житлових будинків, а й навчальних закладів та інших установ, зазначив Садовий.

У квартирах на кожному поверсі забудовники мають передбачити захисну кімнату з мінімальною площею 9 квадратних метрів. Стіни і перекриття цього приміщення повинні бути виготовлені з армованого бетону. Вікна мають захищати сталеві віконниці, а двері повинні витримувати тиск ударної хвилі.

«На фото – підземне укриття, яке вже облаштовано у Львові. Так має бути у кожній новобудові», – пише Садовий.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після війни в Україні переглянуть принципи проєктування, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, нові будинки робитимуть з укріпленими підземними паркінгами, як в Ізраїлі. Війна наштовхує й на інші думки про те, як варто змінити підходи до будівництва житла та не тільки. Разом з архітектором Олександром Столовим (Achimatika) розібрали 9 питань, про які ми задумалися після повномасштабного вторгнення росії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі