Оператор «Укртелеком» запустив безоплатні Wi-Fi-зони на вулицях п’яти міст України.

Вони вже працюють у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі й Харкові. Для цього в містах кілька років тому встановили вуличні розподільчі шафи. Ці шафи позначені відповідними наліпками.

Загалом працюють уже близько 700 публічних Wi-Fi-зон, кажуть в «Укртелекомі». Інтернетом можна буде скористатися й за відсутності електропостачання, він має працювати ще протягом 2–4 годин. Мережа має назву UKRTELECOM_FREE.

Обіцяють швидкість до 20 мегабіт на секунду із середнім радіусом до 10 метрів від розподільчої шафи. Але зазначають, що фактична швидкість буде залежати від кількості споживачів, які одночасно користуються доступом, і технічних параметрів їхніх пристроїв.

Адреси Wi-Fi-зон можна знайти за посиланням.

В «Укртелекомі» додають, що до вільного Wi-Fi можна під’єднатися також у 200 центрах обслуговування абонентів по всій території України. Також у цих центрах можна підзарядити телефони. Список адрес за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні планують створити публічні точки Wi-Fi за допомогою Starlink, повідомляли в Мінцифри. Крім того, потяги «Інтерсіті» обладнають системами Starlink до кінця 2023 року.

Українська майстерня вуличних меблів S3T розробила елемент Solo з автономним зарядженням для гаджетів й інтернетом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі