Українська майстерня вуличних меблів S3T розробила елемент Solo з автономною зарядкою для гаджетів й інтернетом. Про це The Village Україна повідомив співзасновник майстерні Станіслав Дьомін.

Елементи Solo працюватимують від сонячних панелей. За задумом, сонячна електроенергія акумулюватиметься в обсязі, достатньому, щоб підтримувати работу приладу автономного звʼязку й безперервну зарядку 8–10 мобільних пристроїв протягом щонайменше 24 годин.

«У понеділок, 31 жовтня, я залишився на Оболоні без світла та звʼязку, без можливості набрати рідних, спитати, як у них справи, і сказати, що зі мною все гаразд. І дуже жалів, що Solo поки не взмозі прийти мені на допомогу», – розповів Дьомін.

Зараз майстерня шукає інвесторів, які зможуть профінансувати прототипування й випуск перших пʼяти елементів. На виробництво пілотного зразка піде близько двох місяців, кажуть в S3T. Остаточна вартість виробу буде зрозуміла після прототипування.

Майстерня готова до колобарації з постачальниками обладнання, фондами, державними й комунальними установами й іншими партнерами, зокрема, із Мінцифри, яке планує створювати публічні точки Wi-Fi за допомогою терміналів Starlink та акумуляторів Tesla Powerwall.

«Solo працюватиме і в зимовий період. Наскільки ефективно, буде залежити від навантаження на прилад і часу на відновлення накопиченої енергії, але в критичній ситуації виконуватиме свою функцію, як заплановано, принайні до 24 годин», – сказав Дьомін.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня атакує українські обʼєкти енергетики. Через це в Україні час від часу застосовують стабілізаційні чи аварійні відключення світла. Під час відключень електроенергії може зникати інтернет-звʼязок (як мобільний, так і дротовий).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: S3T