В Україні планують створити публічні точки Wi-Fi, повідомив в інтервʼю Forbes міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, частину з понад 1,5 тисячі терміналів Starlink, які Україна отримає від польських колег, використають для створення публічних точок Wi-Fi. Ідеться як про деокуповані території, так і про решту регіонів, де треба забезпечити сталий звʼязок у разі відключень електроенергії.

«Хочемо забезпечити країну залізобетонними місцями для звʼязку за будь-якої ситуації. Зокрема, розглядаємо використання Tesla Powerwall, Starlink, щоб такі точки публічного звʼязку були в Україні й працювали незалежно від роботи енергомережі», – пояснив міністр.

Мінцифри вже готує кілька тестових спотів, вони мають запрацювати «в найближчий місяць», тобто в листопаді. Після цього їх роботу оцінять і будуть масштабувати проєкт. Скільки таких спотів буде загалом, ще не знають.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня атакує українські обʼєкти енергетики. Через це в Україні час від часу застосовують стабілізаційні чи аварійні відключення світла. Під час відключень електроенергії може зникати інтернет-звʼязок (як мобільний, так і дротовий).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі