Петицію проти будівництва військового кладовища на Лисій горі підтримала Земельна комісія Київради, пише київський активіст Дмитро Перов.

За словами Перова, петиція проти створення кладовища на Лисій горі набрала необхідну кількість голосів представників Земельної комісії Київради, попри те, що раніше Київрада відхилила петицію.

UPD. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення міському голові Віталію Кличку відмовитися від створення Національного військового меморіального кладовища на Лисій горі та шукати інше місце для будівництва, повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року Київрада ухвалила проєкт рішення про створення Національного меморіального військового кладовища на території урочища Лиса Гора. На розроблення проєкту детального плану території мають виділити близько 5 мільйонів гривень і віддати під забудову 140 гектарів землі.

Активісти «Української природоохоронної групи» виступили проти будівництва. Вони зазначили, що на території природно-заповідного фонду заборонені будівельні роботи. На території Лисої Гори є понад 30 рослин і тварин, занесених до Червоної книги, а також вікові дуби, які мають індивідуальний статус природно-заповідного фонду. Екологи навіть подали до суду на Київраду, щоб захистити Лису гору.

Лиса Гора. Фото: вікіпедія

Наприкінці листопада 2022-го петиція до Київради проти будівництва меморіального кладовища на Лисій Горі набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів, однак Київрада її відхилила.

Будівництво Національного меморіального військового кладовища планують почати вже навесні 2023-го, розповів перший заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі