Київська міська рада відхилила петицію проти будівництва військово-меморіального комплексу на Лисій горі.

«Це вже друга електронна петиція з резонансних для Києва питань, що відхиляєт міськрада. Минулого місяця в КМР так само знехтували вимогою містян щодо відновлення історичної пам’ятки на вулиці Жилянській», – коментують у пам’яткоохоронному хабі «Цегла».

Лиса Гора. Фото: вікіпедія

У відповіді на петицію від міського голови Віталія Кличка йдеться про те, що план зі створення військового меморіального кладовища мають розробляти разом із Міністерством культури. Зокрема, міністерство має розробити межі території пам’ятки й режими її використання, а також укласти охоронний договір на комплекс споруд Лисогірського форту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року Київрада ухвалила проєкт рішення про створення Національного меморіального військового кладовища на території урочища Лиса Гора. На розроблення проєкту детального плану території мають виділити близько 5 мільйонів гривень і віддати під забудову 140 гектарів землі.

Активісти «Української природоохоронної групи» виступили проти будівництва. Вони зазначили, що на території природно-заповідного фонду заборонені будівельні роботи. На території Лисої Гори є понад 30 рослин і тварин, занесених до Червоної книги, а також вікові дуби, які мають індивідуальний статус природно-заповідного фонду. Екологи навіть подали до суду на Київраду, щоб захистити Лису гору.

Наприкінці листопада 2022-го петиція до Київради проти будівництва меморіального кладовища на Лисій Горі набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі