Петиція до Київради проти будівництва Національного військового меморіального кладовища на Лисій Горі в Києві набрала необхідні 6 тисяч голосів.

Тепер звернення мають розглянути відповідальні органи Київради.

«Лиса Гора в Голосіїївському районі є чинною пам’яткою архітектури й відноситься до природно-заповідного фонду в складі РЛП «Лиса Гора», має свою унікальну історію, є місцем дозвілля для мільйонів киян, які живуть поруч у приватних і багатоквартирних будинках», – зазначає автор петиції.

Лиса Гора. Фото: вікіпедія

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року Київрада ухвалила проєкт рішення про створення Національного меморіального військового кладовища на території урочища Лиса Гора. На розроблення проєкту детального плану території мають виділити близько 5 мільйонів гривень і віддати під забудову 140 гектарів землі.

Активісти «Української природоохоронної групи» виступили проти будівництва. Вони зазначили, що на території природно-заповідного фонду заборонене будівництво. На території Лисої Гори є понад 30 рослин і тварин, занесених до Червоної книги. Крім того, в урочищі збереглися вікові дуби, деякі з них навіть мають індивідуальний статус природно-заповідного фонду.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі