Президент України Володимир Зеленський став політиком 2022 року за результатами опитування, яке провів Центр Разумкова. За нього віддали голоси 59% опитаних українців.

Зеленський отримав більшість голосів у всіх регіонах України. Частіше його називали жінки (62%), ніж чоловіки (55%), а також представники молодших вікових груп. Це 68% серед людей до 30 років і 63% серед людей до 40.

Другим у списку «Політик року» за частотою називання став не політичний діяч, а головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний (10%).

По 2% набрали радник очільника Офісу президента Олексій Арестович, нардеп і експрезидент Петро Порошенко, а також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. По 1% набрали радник ОП Михайло Подоляк і волонтер Сергій Притула.

Соціологічне опитування проводили з 21 грудня 2022-го по 3 січня 2023 року. У ньому взяли участь 2017 респондентів віком від 18 років.

Респондентам не пропонували варіантів відповіді. Вони самостійно називали тих українських діячів, яких вважають «політиком року». Дослідження методом розмови сам на сам організовували лише на територіях України, де нині не ведуться бойові дії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Надія, оптимізм і тривога є трьома основними емоціями українців як на особистісному рівні, так і на рівні держав. Про це свідчить дослідження Центру Разумкова й фонду «Демократичні ініціативи».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі