У застосунку «Київ Цифровий» завершилося голосування за нові назви для кількох вулиць і станцій метро в Києві. Користувачі сервісу підтримали чотири із п’яти пропозицій, які винесли на голосування. Зокрема, проголосували за перейменування станції метро «Дружби народів» на «Звіринецьку», а площі Льва Толстого – на площу Українських Героїв.

Пропозицію перейменувати станцію «Дружби народів» на честь історичної місцевості Звіринець підтримали 76% користувачів.

За нову назву для площі Льва Толстого та однойменної станції метро проголосували 83%, водночас підтримавши перейменування вулиці Льва Толстого на честь гетьмана Павла Скоропадського.

Щоб уникнути дублювання назв, пропонували також перейменувати вулицю Павла Скоропадського в Печерському районі на честь колишнього міського голови Києва Олександра Омельченка. Цю пропозицію містяни не підтримали, «за» проголосували лише 26%.

88% учасників голосування погодилися з тим, щоб бульвар Перова став Воскресенським проспектом, а проспект Визволителів отримав назву на честь українського художника й співзасновника Української академії мистецтв Георгія Нарбута.

Також 90% підтримали пропозицію дати проєктній станції метро «Проспект Правди» нову назву «Варшавська» (станція розташовуватиметься поряд із Варшавським житловим масивом).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Голосування тривало в «Києві Цифровому» із 4 по 11 січня.


Загалом у Києві планували перейменувати близько 300 вулиць, назви яких повʼязані з Росією. Щодо нових назв для 296 топонімів провели електронне голосування в застосунку «Київ Цифровий». Але експертна комісія прийняла не всі результати голосування. Зокрема, площу Льва Толстого рекомендувала перейменувати на Павла Скоропадського.

У листопаді Київради таки проголосувала за перейменування 11 вулиць, які обрали під час голосування в застосунку «Київ Цифровий».

На початку грудня депутати Київради перейменували ще 32 вулиці, провулки й бульвари, назви яких пов’язані з Росією й радянським минулим. Зокрема, бульвар Дружби Народів перейменували на честь Миколи Міхновського.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія