Патрульна поліція не погодила організацію смуг громадського транспорту на 9 вулицях Києва, повідомляють «Пасажири Києва», посилаючись на запит киянина Павла Постоєнка до «Центру організації дорожнього руху».

Смуги громадського транспорту не схвалили на вулицях Михайла Максимовича, Вишгородській, Академіка Булаховського, Генерала Наумова, Гната Юри, Данила Щербаківського, Мостицькій, Наталії Ужвій і Раїси Окіпної.

За словами Постоєнка, таке рішення не дає можливості більш швидко рухатися пожежним автомобілям і каретам екстреної медичної допомоги в разі екстренних викликів.

Візуалізація: «Пасажири Києва»

У «Пасажирах Києва» вважають, що патрульна поліція зупиняє розвиток смуг громадського транспорту, який у КМДА презентували у 2021 році. Там додали, що у 2022 році міська влада планувала створити 50 кілометрів смуг громадського транспорту й виділити делінеаторами 50 кілометрів смуг (зі 150 кілометрів, які вже існують).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіку.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.


Смугу громадського транспорту також не будуть облаштовувати на Повітрофлотському проспекті. Крім того, її ліквідували на бульварі Лесі Українки, але навесні обіцяли повернути.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі