На Повітрофлотському проспекті Києва більше не буде смуги громадського транспорту, ідеться у відповіді «Центру організації дорожнього руху» на запит киянина Павла Постоєнка.

Ідеться про ділянку проспекту від зупинки «Стадіон» до Севастопольської площі. У поясненні до запиту вказано, що патрульна поліція відмовила в розміщенні смуги через невідповідність розміщення зупинок від пішохідних переходів вимогам ПДР і ширини смуг руху.

У «Центрі організації громадського руху» зазначили, що створення смуг громадського транспорту без збільшення смуг для руху транспорту може на окремих ділянках призвести до погіршення умов руху транспорту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На бульварі Лесі Українки в Києві ліквідували смугу громадського транспорту, щоб зробити місця для паркування автомобілів.


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіку.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі