Сталь для скляного пішохідно-велосипедного мосту над Володимирським узвозом зробили на «Азовсталі», підтвердили The Village Україна в «Метінвест-СМЦ».

Запит на виробництво понад 700 тонн листового металопрокату для будівництва мостового переходу «Азовсталь» отримала у 2018 році.

Це термозміцнена конструкційна сталь із вмістом легуючих матеріалів, створена за європейськими стандартами.

«Замовнику необхідно було постачання сталі для конструкцій підвищеного класу надійності з дуже високими параметрами міцності, тому для реалізації обрали комбінат «Азовсталь», – розповів Вадим Рибачук, директор із продажу в промисловому секторі «Метінвест-СМЦ».

Метал для будівництва мосту доставили з «Азовсталі» в Київ уже в лютому 2019 року, менш ніж за місяць після узгодження всіх параметрів із замовником.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Велопішохідний міст, який з’єднує Володимирську гірку й Арку свободи українського народу (колишню Арку дружби народів), відкрили у 2019 році до Дня Києва.

Під час масованого російського обстрілу 10 жовтня одна з ракет влучила біля мосту, утворилася воронка. У результаті було пошкоджено скло огорожі моста, металеві конструкції не постраждали. Міст тимчасово перекрили для людей.

Дивіться фоторепортаж The Village Україна «за пʼять хвилин до відкриття» мосту над Володимирським узвозом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Андрій Баштовий для The Village Україна