Більшість обласних центрів в Україні не зупиняють роботу громадського транспорту під час повітряних тривог, свідчить аналіз громадської ініціативи «Пасажири Києва».

Транспорт не зупиняють навіть у тих містах, що розташовані ближче до кордону з РФ (Чернігів, Суми) й зони бойових дій (Дніпро, Запоріжжя), відзначають «Пасажири Києва». Не зупиняють транспорт також в Одесі й Полтаві.

Окрім Києва, роботу транспорту під час тривог припиняють ще шість обласних центрів: Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Миколаїв і Харків, а також Краматорськ, де наразі перебуває Донецька ОДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях.

Ми пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чому вирішили ухвалити таке рішення.

Петиція за скасування цього рішення набрала необхідну кількість голосів, однак міський голова Віталій Кличко відмовився скасувати його, хоча петицію підтримало кілька комісій Київради. У Київраді зареєстрували проєкт рішення, що має змусити наземний транспорт працювати під час повітряних тривог.

Тільки протягом серпня-жовтня комунальний транспорт Києва не працював 122 години. За чотири місяці місто втратило 1,3 мільярда гривень від зупинки транспорту під час тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна