Росіяни окупували площу лісу, більшу за площу лісових насаджень у Нідерландах, Сирії чи Молдові, повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Під окупацією перебуває близько 4,5 тисячі квадратних метрів лісу. Окупанти використовують українські ліси для будівництва фортифікаційних споруд й опалення, каже Стрілець.

Крім того, бойові дії велися на площі близько 30 тисяч квадратних кілометрів лісу. Це означає пошкодження окопами, мінування, потрапляння ракет і снарядів. Така площа дорівнює площі лісових насаджень у Латвії, Великій Британії чи Грузії.

Загалом збитки для лісу становлять близько 16 мільярдів гривень без урахування звільнених територій на Харківщині.

Попри це, за програмою «Зелена країна» в Україні продовжують висаджувати дерева. Загалом висадили уже 179,5 мільйона дерев.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Екологія України зазнала збитків на понад один трильйон гривень від російської збройної агресії, підрахували в Міндовкілля.

У червні 2021 року Володимир Зеленський підписав указ про запуск проєкту «Зелена країна», який передбачає збільшення площі лісів в Україні на один мільйон гектарів за 10 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі