350 житлових будинків Києва пошкодили ракетні удари російських окупантів, розповів на Київському безпековому форумі міський голова Віталій Кличко.

Загалом зруйновано або пошкоджено 678 інфраструктурних обʼєктів міста.

Це також 77 закладів освіти, 80 об’єктів житлово-комунального господарства, 25 об’єктів транспортної інфраструктури й 26 будівель охорони здоров’я.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Російські окупанти вранці 17 жовтня атакували Київ дронами-камікадзе. Зафіксували пʼять влучань у Шевченківському районі. Один з дронів влучив у історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася.

Цей будинок не перебуває на обліку, але має певну архітектурну й історичну цінність, пише киянин Антон Короб. «Зведений на рубежі 19–20 століть чотириповерховий будинок (можливо первісно триповерховий, четвертий поверх додано пізніше, у 1900-і роки) поєднував елементи типового зразка київського цегляного стилю й водночас цікаві дрібні ліплені неоготичні деталі».

Петицію, яка вимагає відновити будинок, зареєстрували 19 жовтня. Вона зібрала необхідну кількість підписів і чекала на розгляд Київради. Однак міський голова Віталій Кличко заявив, що будинок, його конструктивні елементи й інженерні мережі відновленню не підлягають.


Ще один із житлових будинків, у який влучила ракета, – багатоповерхівка на Лобановського. Ми запитали, що з будинком у мешканців і бізнесу, які вже повернулися.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА