Навіть 10 тисяч пунктів обігріву для Києва буде недостатньо, щоби зігріти три мільйони мешканців у разі блекауту, розповів в інтервʼю «Радіо Свобода» міський голова Віталій Кличко.

«У пункти обігріву не можна переїхати, це не панацея», – пояснює Кличко. За його словами, у «пунктах незламності» можна отримати лише мінімальні послуги: підзарядити телефон, «зловити» інтернет.

«Я хотів би, щоб кожен із вас прорахував усе, мав теплі речі, мав запас води, промоделював різні ситуації», – закликав міський голова Києва.

Наразі в Києві працює 430 «пунктів незламності», ще близько 100 планують відкрити незабаром.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Офісі Президента раніше казали, що всім українцям треба бути готовим до відключень світла, води й тепла. А заступник голови міської адміністрації Петро Пантелеєв припускав, що Київ узимку може залишитися без централізованого опалення на кілька днів чи тижнів. На випадок надзвичайних ситуацій взимку у Києві планують розгорнути близько 1000 пунктів обігріву для мешканців.


У Київському слідчому ізоляторі відкрили «пункт незламності», у ньому є електрика, тепло й інтернет. Також відвідувачам пропонують солодощі й чай.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі