КМДА з 28 листопада почне приймати заявки на участь у програмі фінансування «70/30» для найкращих енергоефективних проєктів із модернізації житлових будинків Києва. 

Це може бути капітальний ремонт або переоснащення теплових пунктів, фасадів, підвалів, заміна вікон або дверей, модернізація електричного освітлення тощо. Повний список – за посиланням.

Програма передбачає співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет. На конкурс можна податися до 28 грудня включно.

Заявки для участі в проєкті прийматимуть щоденно, з 8:40 по 11:40. Для цього потрібно попередньо записатися за номером 044 279 81 86. Фізично документи треба передати в 9 кабінет на вулиці Велика Житомирська, 15-А.

До проєкту потрібно додати пакет документів, який містить:

  • техніко-економічне обґрунтування проєкту;
  • документ, що підтверджує повноваження особи на підписання проєкту;
  • документи, які підтверджують наявність одного або кількох видів гарантування оплати;
  • витяг із протоколу загальних зборів співвласників, що підтверджує їхнє рішення брати участь у конкурсі;
  • проєктно-кошторисна документація (робочий проєкт) і позитивний експертний звіт видів робіт;
  • копії Статуту ОСББ/ЖБК.

Раніше заступник голови КМДА Петро Пантелєєв розповідав, що результати конкурсу «70/30» на 2022 рік і перелік будинків-переможців залишаються актуальними, а проєкти планують реалізувати вже «після припинення дії воєнного стану й після стабілізації ситуації в країні».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Програму «70/30» запустили в Києві у 2014 році. Вона дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ й ЖБК, зробити будинки більш енергоефективними, що, зі свого боку, впливає на вартість комунальних послуг. Програма передбачає співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет.

У межах програми встановлюють лічильники на опалення й гарячу воду, модернізують теплові пункти, роблять теплоізоляцію й капремонт дахів і підвалів, міняють вікна й двері в підʼїздах, утеплюють фасади, встановлюють енергоефективне освітлення тощо.

Ми розповідали про будинок на Академмістечку, який завдяки цій програмі заощадив 430 тисяч на опаленні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі