У КМДА розповіли, що буде з програмою «70/30», яка передбачає модернізацію житла з точки зору енергоефективності.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, результати конкурсу «70/30» на 2022 рік і перелік будинків-переможців залишаються актуальними. Проєкти ж планують реалізувати вже «після припинення дії воєнного стану та після стабілізації ситуації у країні».

Водночас КМДА, за його словами, шукатиме варіанти виконання принаймні першочергових або критичних проєктів у рамках програм співфінансування.

У КМДА пояснили, що через ракетні удари в Києві пошкоджені приблизно 200 будівель, багато мешканців залишилися без житла.

«Насамперед ми зобов’язані спрямувати зусилля на відновлення пошкодженої інфраструктури та житла. З початком повномасштабної військової агресії місто, зі зрозумілих причин, припинило фінансування капітальних видатків, залишивши в пріоритеті фінансування захищених статей», – сказав Пантелеєв.


Програму «70/30» запустили в Києві у 2014 році. Вона дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ та ЖБК, зробити будинки більш енергоефективними, що своєю чергою впливає на вартість комунальних послуг. Програма передбачає співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет. У межах програми встановлення лічильники на опалення та гарячу воду, модернізують теплові пункти, роблять теплоізоляцію та капремонт дахів і підвалів, міняють вікна та двері в підʼїздах, утеплюють фасади, встановлюють енергоефективне освітлення тощо.

Ми розповідали про будинок на Академмістечку, який завдяки цій програмі заощадив 430 тисяч на опаленні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: The Village Україна