Росія 15 листопада масовано обстріляла Україну. Зафіксували кілька влучань по об'єктах критичної інфраструктури. По всій території України почали масові аварійні відключення. У Києві без світла попередньо щонайменше половина клієнтів.

Ситуація з електроенергією критична, найбільше влучань – у центрі та на півночі країни, повідомляють у Офісі президента.

У зв’язку з ворожими атаками росіян на інфраструктуру України деякі пасажирські поїзди прямуватимуть із затримкою, повідомляє «Укрзалізниця». Там підготували резервні тепловози для рейсів, на які може вплинути відсутність електроенергії.

Сили ППО збили 73 крилаті ракети та 10 дронів Shahed-136. Загалом по Україні випустили понад 90 ракет з акваторії Каспійського та Чорного морів, а також із Ростовської області РФ.

Київ 

У Печерському районі Києва зафіксували влучання  російських ракет, за попередньою інформацією, в два житлових будинки. Було чутно два вибухи, киян закликали залишатися в укриттях.

В Оболонському районі уламки збитої ракети впали біля фундаменту занедбаного будівництва, повідомили в ДСНС.

За попередньою інформацією, чотири ракети збила ППО.

UPD. О 16:05 Віталій Кличко повідомив про ще одне влучання в багатоповерхівку Печерського району в Києві.

UPD 17:02. Рятувальники виявили тіло одного загиблого.

Київщина

У Київській області працює ППО, збили кілька об'єктів.

ППО також працює у Кривому Розі,  ЛьвівськійКиївськійЧернігівській, Вінницькій, Полтавській, Черкаській, Житомирській і Сумській областях, Хмельницькій області, Тернопільській області.

Львів

У Львові вразии об'єкт критичної інфраструктури. Є проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів, повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Мобільні оператори обмежили частину роботи сервісів.

80% Львова залишається без світла, також тимчасово призупинена подача тепла, розповів міський голова Андрій Садовий. Місто не курсують трамваї і тролейбуси, комунальники готують до роботи дизель-генератори.

Одна людина отримала поранення внаслідок обстрілу, потерпілого госпіталізували.

Харків

У Харкові «приліт» по обʼєкту критичної інфраструктури, повідомив мер міста Ігор Терехов. Фіксують перебої зі світлом у різних районах. У місті зупинили роботу метро й наземний електротранспорт.

За словами очільника ОВА Олега Синєгубова, в населених пунктах на Харківщині фактично відсутня електрика, є перебої з постачанням води й тепла. Найімовірніше, що мешканці області залишаться без світла щонайменше до ранку 16 листопада.

Рівне

Міський голова Рівного підтвердив удар по об'єкту критичної інфраструктури. Частина міста залишилася без світла.

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив про «приліт» російських ракет, наразі без жертв.

Полтавщина

У Кременчуцькому районі на Полтавщині фіксують «приліт» по обʼєкту критичної інфраструктури.

Вінницька область

У Вінницькій області зафіксували влучання в обʼєкт критичної інфраструктури. 

Кіровоградщина

Два «прильоти» по обʼєктах енергетичної інфраструктури зафіксували в Кропивницькому районі на Кіровоградщині, повідомив очільник ОВА Андрій Райкович. Попередньо, жертв немає.

Житомир

По Житомиру нанесли два ракетні удари. Місто повністю залишається без електроенергії.

Хмельницька область

Два влучання ракет зафіксували на Хмельниччині. У частині міста немає електроенергії.

Волинська область і Луцьк

У Волинській області ракети влучили в обʼєкт енергоінфраструктури.

Вибухи також чутно у Волинській області, повідомив голова ОВА. Окремі райони Луцька залишилися без електроенергії.

Новина доповнюється...