МЗС, Мінекономіки і Департамент транспорту Естонії подарують Україні 27 автобусів для відновлення транспортного сполучення, повідомляє суспільний мовник країни ERR.

Ці автобуси планують відправити в Україну в листопаді й грудні.

Крім того, МЗС спільно з містом Таллінн «найближчим часом» хочуть спрямувати в Україну дві машини екстреної швидкої допомоги.

Також естонська мережа волонтерів Lions «наближчими днями» передасть Україні 13 електрогенераторів для шкіл і дитсадків. Ще сто генераторів у межах спільного проєкту Lions із семи інших країн передадуть не пізніше Різдва.

Автобуси, які Естонія передала Житомирській області. Фото: МЗС Естонії

Раніше Житомирська область отримала від Естонії 17 рейсових автобусів, зазначає видання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2022 року Рига передала Києву 11 пасажирських автобусів. Кілька місяців автобуси з Риги не використовували, поки на це не звернули увагу активісти.

У серпні 2022 року місто отримало 19 автобусів від німецьких міст (Мюнхена, Регензбурга, Ганновера й Зевена). Автобуси планували «невдовзі» запустити на маршрути в Дніпровському й Деснянському районах Києва. У жовтні їх усе ж запустили на маршрути.

Автобуси, які Київ у вересні отримав від Deutsche Bahn як гуманітарну допомогу, не випустили на рейси, бо в повному обсязі не працюють служби, відповідальні за їхню реєстрацію, пояснювали в КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі