Автобуси, які Київ отримав від Deutsche Bahn у якості гуманітарної допомоги, не випустили на рейси, бо в повному обсязі не працюють служби, відповідальні за їхню реєстрацію, повідомила виданню «Великий Київ» начальниця управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації Катерина Баранова.

За її словами, під час стабілізаційних відключень світла й оголошення повітряних тривог сервісні центри призупиняють роботу, тому процес реєстрації транспорту затримується.

Автобуси, які передали Києву. Фото: Deutsche Bahn Regio Bus

Після того, як реєстрацію завершать, автобуси обіцяють випустити на маршрути, які обслуговує «Київпастранс».

Німецька компанія Deutsche Bahn Regio Bus ще у вересні 2022 року подарувала Києву вісім автобусів. Серед них – три зчленовані автобуси і п’ять 12-метрових автобусів, які є безбар’єрними. Ініціатива «Пасажири Києва» звернула увагу, що КМДА не оприлюднює жодної інформації про ці автобуси: «Ми перевірили: ці автобуси не використовуються й стоять «під парканом» із транзитними номерними знаками в АП №8», – зазначили в ініціативі на початку листопада.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2022 року Рига передала Києву 11 пасажирських автобусів. Кілька місяців автобуси з Риги не використовували, поки на це не звернули увагу активісти.

У серпні 2022 року місто отримало 19 автобусів від німецьких міст (Мюнхена, Регензбурга, Ганновера й Зевена). Автобуси планували запустити на маршрути в Дніпровському й Деснянському районах Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі