Із 10 жовтня по 10 листопада українці купили майже вдесятеро більше генераторів, ніж за аналогічний період у 2021-му. Також суттєво зросли продажі павербенків, акумуляторів, інверторів і зарядних станцій, свідчить статистика мережі «Епіцентр».

Генератори стали купувати в 9,6 раза частіше. Найпулярнішими стали бензинові генератори (82% від продажів), рідше купують дизельні (11%) і комбіновані прилади.

Попит на акумулятори зріс утричі, на інвертори (генератори змінного струму) – учетверо.

Найбільшу динаміку зростання продажів демонструють павербенки: їх стали купувати в 16 разів частіше.

Активно купують і портативні зарядні станції, попит на них зріс у 2,5 раза, як порівняти з попереднім місяцем. Такі станції можна використовувати у квартирі, щоб на певний час забезпечувати освітлення, заряджати гаджети або ж підтримувати роботу холодильника, телевізора, роутера або іншої техніки. Найімовірніше, попит на цю категорію товарів зростатиме й надалі, прогнозують в «Епіцентрі».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Попит на генератори в Україні росте на тлі масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури, які РФ розпочала в середині жовтня і які призвели до відключень електроенергії в більшості регіонів країни.

Ми розповідали про кілька способів, за допомогою яких можна зробити свій будинок або квартиру енергонезалежними.

Також ми пояснювали, як безпечно використовувати свічки, пальники й генератори, щоб не сталося пожежі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкдадинка: «Епіцентр»