Попит на генератори, зарядні станції й повербанки на маркетплейсі «Алло» за вересень-жовтень 2022 року зріс, як порівняти з попереднім роком, повідомляє компанії.

Генератори

Обсяг продажів генераторів збільшилися вдесятеро у вересні 2022 року, як порівняти з вереснем 2021-го. У жовтні продажі зросли вп’ятеро (до жовтня минулого року).

Середній чек загалом зріс на 82% й становив понад 30 тисяч гривень.

Найбільш популярні моделі, які обирають українці, – це компактні генератори 2,5–2,8 кВт. Власники приватних будинків надають перевагу двопаливним генераторам, дизельним і бензиновим, 5,5 кВт і більше.

В «Алло» кажуть, що зараз спостерігається дефіцит товару на ринку.

Павербенки

Обсяг продажів павербенків також зріс удесятеро, як порівняти з 2021 роком. Якщо в довоєнні часи мали популярність компактні моделі, то наразі підвищений попит мають більш ємні – від 20 000 mAh. Середній чек становить 2 тисячі гривень.

Зарядні станції

Попит на зарядні станції зʼявився саме під час повномасштабної війни, кажуть в «Алло». Середній чек становить 28 тисяч гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).


За даними Rozetka на 13 жовтня, попит на павербенки серед українців зріс упʼятеро з 6 жовтня, а на свічки – учетверо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі