На Оболонському острові почали капітальний ремонт, повідомила заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Марина Тищенкова виданню «Вечірній Київ».

КП «Плесо» у квітні уклали договір підрядних робіт із ТОВ «Гідробуд Лімітед» після процедури відкритих торгів. Тепер фахівець «Плеса» наглядає за проведенням ремонту.

За словами Тищенкової, у вересні й жовтні вели підготовчі роботи, облаштовуючи головну пішохідну алею, зараз ремонт триває.

Фото: Wikimapia

На Оболонському острові міська влада планувала будувати розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на Оболонському острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, мав вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Відкрити парк хотіли влітку 2022 року. Але через повномасштабну війну роботи зупинили.


Оболонський острів у Києві міг перейти в приватну власність, але його повернули місту, свідчить розслідування «Схем», проведене в серпні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі