Повітряну тривогу оголошують по всій Україні, якщо РФ піднімає в небо літаки стратегічної авіації чи носії ракет, а також якщо надходить інформація про можливе застосування ракет з акваторії морів, розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Тривогу оголошують по всій країні в разі виходу на бойовий курс літаків, як-от Ту-160 і Ту-95, а також винищувачів, що можуть нести ракети «Кинжал», здатні з’являтися в будь-якій точці України, відзначив Юрій Ігнат.

Сигнал тривоги також вмикається, коли є інформація про потенційне застосування ракет «Калібр» з акваторії Чорного й Азовського морів.

Водночас повітряна тривога не завжди завершується запусками й ураженнями, її оголошують, щоб запобігти наслідкам від завдання ударів, і до цього варто ставитися «з розумінням», нагадують у Повітряних силах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Через застосування окупантами дронів-камікадзе повітряні тривоги стають довшими. Це пов’язано з тим, що дрони мають відносну невисоку швидкість (120–150 кілометрів на годину) і можуть корегувати маршрут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі