«Olx Нерухомість» проаналізували, скільки станом на жовтень 2022 року коштує подобова оренда будинку чи квартири в різних містах і селах України.

«З огляду на ситуацію в країні житло за містом на кілька днів може стати непоганою альтернативою», – пояснили в Olx.

Будинки

Помешкання на невелику сімʼю залежно від регіону може обійтися від 440 до 3100 гривень за добу.

Найбільше пропозицій у містечках Івано-Франківської області (208 оголошень), у Закарпатській області (100) і на Львівщині (61).

За рік ціна на подобову оренду помешкання збільшилася в 9 із 15 розглянутих містечок. Лише в Шаяні, Славському, Дийді й Миговому ціна на оренду зменшилася на 6%.

Квартири

Однокімнатні квартири в середньому здають в оренду за ціною 500 гривень на добу. «Залежно від регіону ціна змінюватиметься на 150 гривень», – додають в «Olx Нерухомість».

З жовтня 2021 року ціна подобової оренди майже в усіх містечках зросла на 100 гривень. Тільки в Східниці на Львівщині вартість здешевшала на 400 гривень, а в Камʼянці-Подільському – на 75 гривень.

Квартиру в невеликому місті чи селищі легше орендувати у Львівській і Хмельницькій областях: пропонують 265 і 136 оголошень відповідно.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вартість оренди квартири в Києві зросла на третину після падіння в лютому. Ціни падали до середини липня, після чого вартість оренди почала зростати. Наразі ціна тримається на рівні 15–20% нижче від показників до повномасштабної війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі