Київрада на сьогоднішньому засіданні затвердила договори про передачу 235 мільйонів гривень на відбудову громад Київської області, що найбільше постраждали від звірств російських варварів у лютому-березні 2022 року.

Хто отримає

Ідеться про вісім громад: Баришівську, Бишівську, Бородянську, Бучанську, Макарівську, Великодимирську, Іванківську й Немішаївську громади. Ці громади Київської агломерації отримають кошти від столиці.

«Ми вдячні всім громадам, які допомогли Києву вистояти перед російськими загарбниками. Київ допомагає всім, кому гостро необхідна допомога. Ірпеню, наприклад, ми забезпечили водопостачання зі столиці. Запускаємо спільні пасажирські перевезення з передмістями Києва. Знаходимо рішення щодо інших питань. Сьогодні затвердили договори, які ми уклали 14 вересня між Київською міською радою та громадами, про надання їм коштів на відбудову. Це, зокрема, дозволить їм і підготуватися до зими», – сказав Віталій Кличко.

Як поділять кошти між громадами

Баришівській селищній територіальній громаді буде надано дотацію в розмірі п’яти мільйонів гривень, Бишівській сільській територіальній громаді – 15 мільйонів гривень, Бородянській, Бучанській і Макарівській громадам – по 50 мільйонів гривень, Немішаївській селищній територіальній громаді – п’ять мільйонів гривень, а Великодимирській та Іванківській громадам – по 30 мільйонів гривень.

На що можуть використати ці гроші

Дотація використовується передусім для відновлення об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії Росії під час бойових дій навколо Києва в лютому-березні 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Експерти також оцінили збитки, завдані містам і селищам на Київщині. Збитки Ірпеня становлять 25,3 мільярда гривень, Макарова – 133,5 мільйона гривень, Бучі – 5,2 мільярда гривень, Гостомеля –9,5 мільярда гривень, а також Бородянки – 150 мільйонів доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі