5% українців мають серед близьких людей загиблих через війну, а 7% – поранених серед родичів, повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на результати дослідження ГО «Центр сприяння волонтерському руху Volonter.org».

Крім того, майже 20% українців мають близьких родичів, із якими вони втратили контакт після російського вторгнення, і не знають, де вони перебувають. 3% опитаних повідомили, що мають близьких, яких примусово депортували в Росію або на окуповані РФ території.

Близько третини українців, чиї будинки розташовані на деокупованих територіях або на територіях, де велися бойові дії, зазначили, що їхнє житло пошкоджене. З людей, чиє житло залишилося в зоні окупації, кожен п’ятий не знає, у якому стані його дім.

Для 85% українців ситуація із житлом не змінилася через вторгнення, зазначили дослідники.

До правоохоронних органів через повномасштабну війну зверталися лише 5% опитаних, водночас третина людей готова особисто брати участь у судових позовах і вимагати компенсацію від РФ в українських і міжнародних судах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на кінець весни окупанти зруйнували 44 мільйони квадратних метрів житла українців, це еквівалент 800 тисяч однокімнатних квартир, повідомляли в Київській школі економіки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі