Україна отримала від Швеції понад 500 тисяч доз вакцини проти штаму коронавірусу «Омікрон» від Pfizer/BioNTech, повідомляє МОЗ.

Ця вакцина призначена для бустерного щеплення тих, хто вже пройшов первинний курс вакцинації проти COVID-19 будь-яким із схвалених препаратів.

Наразі вакцину розвезли в більшість областей України: Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку, Житомирську, Дніпропетровську й інші області. Зокрема, майже 6 тисяч доз вакцини доставити на Донеччину. Поки що в Київську область або місто Київ цей препарат не доставили.

«Україна стала однією з перших країн світу за межами ЄС, які отримали оновлену вакцину», – зазначає головний санлікар Ігор Кузін.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Pfizer і BionTECH почали клінічні випробування нової версії своєї вакцини, призначеної для захисту від варіанту «Омікрон», на початку 2022 року. У ЄС уже схвалили використання цього препарату.

У середині вересня 2022 року стало відомо, що Швеція передасть Україні понад 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech.

Наприкінці липня в Чернівецькій області виявили новий різновид штаму «Омікрон», ВА.5, який у ВООЗ називають «таким, що викликає занепокоєння».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі