На будівництві метрополітену на Виноградар «відмили» більш як 139 мільйонів гривень, повідомляє прокуратура Києва.

Підрядник поклав бюджетні кошти на депозитний рахунок у банк. Упродовж 2019 року комерційна установа отримала близько 139 мільйонів – відсотки від депозиту на суму 1,5 мільярда гривень.

Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури та стягнув з комерційної установи понад 139 мільйонів гривень до місцевого бюджету Києва.

Прокуратура Києва вимагала стягнути ці 139 мільйонів з підрядника ще в листопаді 2021 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Метро на Виноградар» – умовна назва проєкту будівництва нових станцій київського метро по зеленій гілці від «Сирця» до житлового масиву Виноградар, яке почалось у березні 2019 року. На першому етапі мають побудувати дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди» (обидві станції – мілкого закладення). Довжина нової ділянки лінії – 3,7 кілометра. Це перша черга.

За договором, будівництво першої черги метро на Виноградар мали завершити до 26 листопада 2021 року.

Але генпідрядник «Київметробуд» попросив через суд перенести термін завершення першої черги робіт із листопада 2021 року на травень 2023 року. Він пояснив, що не виконати роботи через локдауни.

Попри повідомлення про сповільнення робіт, міський голова Віталій Кличко продовжував стверджувати, що принаймні одну станцію відкриють до кінця 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі