Одну станцію метро на Виноградар планують відкрити до кінця 2021 року, заявив міський голова Віталій Кличко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За його словами, із 1300 метрів тунелю вже проклали 900 метрів. У будівництві цієї гілки метро порушили терміни, але «Київметробуд» гарантує, що до кінця року станцію відкриють.

Кличко наголосив, що будівництво станції вже повністю профінансовано, тому «проблем виникнути не повинно».


«Метро на Виноградар» – умовна назва проєкту будівництва нових станцій київського метро по зеленій гілці від «Сирця» до житлового масиву Виноградар, яке почалось у березні 2019 року. На першому етапі мають побудувати дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди» (обидві станції – мілкого закладення). Довжина нової ділянки лінії – 3,7 кілометра.

Продовження «зеленої» гілки метро будують закритим і відкритим способом. Закритим способом будують тунелі від станції «Сирець» до «Мостицької», це загалом 1,3 кілометра. Від станції «Мостицька» до «Проспекту Правди» лінію будуватимуть відкритим способом, це 2,4 кілометра. Для цієї ділянки вперше в Києві використають технологію двоярусних тунелів: потяги курсуватимуть один над одним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка«Київметробуд»