Київська міська прокуратура вимагає стягнути з підрядника будівництва метро на Виноградар 183 мільйони гривень, повідомляють у прокуратурі.

Прокуратура вже подала позов до господарського суду міста Києва.

Підряднику перерахували бюджетні кошти як авансовий платіж. Однак у прокуратурі кажуть, що він використав частину коштів не за призначенням.

За їхніми словами, він розмістив понад 1,5 мільярда гривень на депозитні рахунки в банку й упродовж 2019 року отримав із них близько 139 мільйонів гривень.

Таким способом Київська міська прокуратура вимагає стягнути 139,1 мільйона гривень за нарахування відсотків на бюджетні кошти, а також 44,4 мільйона гривень як відсотки за безпідставне збереження та користування бюджетними грошима.


«Метро на Виноградар» – умовна назва проєкту будівництва нових станцій київського метро по зеленій гілці від «Сирця» до житлового масиву Виноградар, яке почалось у березні 2019 року. На першому етапі мають побудувати дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди» (обидві станції – мілкого закладення). Довжина нової ділянки лінії – 3,7 кілометра. Це перша черга.

За договором, будівництво першої черги метро на Виноградар мали завершити до 26 листопада 2021 року.

Але генпідрядник «Київметробуд» попросив через суд перенести термін завершення першої черги робіт із листопада 2021 року на травень 2023 року. Він пояснив, що не виконати роботи через локдауни.

Попри повідомлення про сповільнення робіт, міський голова Віталій Кличко продовжував стверджувати, що принаймні одну станцію відкриють до кінця 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: АТ «Київметробуд»